

Council Meeting Agenda

Hilton San Francisco Union Square Golden Gate 3-4 Saturday, November 3, 2018 8:30 am – 5:00 pm

Board of Directors

Marc Rubin, President
Terry Shevlin, President-Elect
Anne Christensen, Past President
Mark Taylor, Vice President-Finance
Mark DeFond, Vice President-Research
and Publications

Steve Kaplan, Vice President–Education Elaine Mauldin, Director–Focusing on Intellectual Property

Tracie Miller-Nobles, Director-Focusing on Membership

Paul Munter, Director-Focusing on Academic/Practitioner Interaction Audrey Gramling Director–Focusing on Segments

Tracey Sutherland, Executive Director

Council Members Attending

Council Officers
David Stott, Chair
Cindy Durtschi, Chair-Elect
Markus Ahrens, Past Chair

International Members-at-Large

Ana Marques Sanjay Kallapur

Region Representatives

Ramesh Narasimhan, Mid-Atlantic Natalie Churyk, Midwest Yvette Lazdowski, Northeast Eric Bostwick, Southeast Mary Fischer, Southwest David DeBoskey, Western

Section Representatives

Dale Flesher, AAH Eldar Maksymov, ABO (alt.) Mary Curtis, AIS Carolyn Norman, APLG Nancy Nichols, ATA Randal Elder, AUD Dahlia Robinson, DIV Cindy Durtschi, FA

Brian Bushee, FARS
D. Larry Crumbley, GIWB
Linda Parsons, GNP
Patricia Poli, IAS (alt.)

Charles Cullinan, PI Brigitte Muehlmann, SET

Bambi Hora, TLC Cathy Scott, TYC

Guests & Staff Attending

Susan Rucker, formerly KPMG (non-profit expert)

Julie Smith David, Chief Innovation Officer

Susan Crosson, Director, Center for Advancing Accounting Education

Barbara Brady, Director, Operations

Nancy Maciag, Manager, Executive and Board Services

Council Members Not Attending

Board of Directors

Wim Van der Stede, Director-Focusing on International

Section/Region Representatives

Kathy Rupar, ABO Mahendra Gujarathi, IAS Amal Said, Ohio Monte Swain, MAS

Time	Topic (V=Vote)	Attachments (Council website, H-Handout, L-Link)	Presenter(s)
7:45 am	Breakfast – Golden Gate 3-4		
8:30 am (15 min)	A. Welcome1. Opening Remarks2. Agenda Review3. Approval of August Minutes (V)	Cw, H – Meeting Agenda Cw – Draft August Council Meeting Minutes	David Stott
8:45 am (30 min)	B. Executive Director's Report		Tracey Sutherland
9:15 am (75 min)	C. Treasurer's Guidebook	Cw, H – Treasurer's Guidebook	Julie Smith David

Time	Topic (V=Vote)	Attachments (Council website, H-Handout, L-Link)	Presenter(s)
10:30 am (30 min)	Break		
11:00 am (15 min)	D. Council Committee on Awards Committee		Natalie Churyk
11:15 am (15 min)	E. New Activity Approval Process	L- New Activity Approval Process - http://aaahq.org/About/Governance/Policies- Procedures	Marc Rubin
11:30 am (15 min)	F. Segments Update		Audrey Gramling
11:45 am (75 min.)	Lunch - Golden Gate 5		
1:00 pm (50 min.)	G. Council Ballot Committee Meeting (V) 1. Selecting Candidates for Board position: Director-Focusing on Academic/Practitioner Interaction 2. Signing of Conflict of Interest and Code of Ethics Policies (BOD will rejoin meeting after Committee work is completed.)		Cathy Scott David Stott Cindy Durtschi Markus Ahrens Tracey Sutherland
1:50 pm (70 min)	H. Centers Update		Susan Crosson Audrey Gramling David Stott Marcus Ahrens
3:00 pm (30 min.)	Break		
3:30 pm (60 min)	I. Centers Update (continued)		Susan Crosson Audrey Gramling David Stott Marcus Ahrens
4:30 pm (15 min)	Wrap Up		David Stott
4:45 pm	Adjourn		
6:00 pm	Council Reception Room: Vista Lounge Reception & Food: 6:00 pm – 9:00 pm		



2019 Council Meetings

Date	Meeting	Details
March 23, 2019	Spring 2019 BOD/Council	Meeting Location: Dallas, TX. Arrival Friday, March 22.
	Meeting	Council meets all day Saturday, March 23. Departure from
		the hotel on Sunday, March 24, can be any time.
April 23, 2019	Council Webinar	Date & Time of call: Tuesday, April 23, 2019. 11:00 am -
		1:00 pm (Eastern)
August 2019	2019 Annual Meeting	Meeting Location: San Francisco, CA
		Council Orientation, with new Council Representatives and
		Council Officers, Sunday, Aug. 11, 3:00 pm – 4:00 pm.
		Council Meeting, Sunday, Aug. 11, 4:00 pm – 6:00 pm.
November 16,	Fall 2018 BOD/Council	Meeting Location: Atlanta, GA. Arrival Friday, November 15.
2019	Meeting	Council meets all day Saturday, November 16. Departure
		from the hotel on Sunday, November 17, can be any time.